Make your own free website on Tripod.com
Mormonen ('Heiligen der Laatste Dagen')De 'Kerk der Heiligen van de Laatste Dagen' is, na Jehovah's Grtuigen, de actiefst proseliterende sekte in BelgiŽ. Jonge mannen dienen 1 jaar van hun leven uit te trekken om, op eigen kosten en in voorgeschreven kledij, buurtbewoners huis-aan-huis te bezoeken of plaats te vatten op openbare gelegenheden, en daar de Boodschap te brengen.

De Bijbel was een leuk boek, aldus de Mormonen, maar met de laatste pagina van de Bijbel stopte God zijn openbaringen niet. Meer nog : Hij bezocht (in de persoon van Zijn Engel) het Amerikaanse continent, en gaf daar niťuwe geboden aan zijn dienaar Joseph Smith, stichter van de Mormoonse Kerk.

Die geboden, op stenen tafelen gegeven zoals destijds aan Mozes, werden door Joseph Smith gebundeld in 'Het Boek Van Mormon'. Amerika (en niet Israel) is het beloofde land waar Jezus 'spoedig' zal wederkomen en van waaruit de hele wereld Hem zal kunnen aanschouwen. Dan zal hij de geiten van de bokken scheiden, en een nieuwe wereld scheppen voor zijn volgelingen -die toevallig allemaal Mormoon zijn... De rest van de mensheid moet er helaas aan geloven, al zijn er wel enkele mogelijkheden ingebouwd tot een 'tweede kans'.

Mormonen leggen de nadruk op een kuis familiaal leven in het eigen gezinsverband : de Kerk legt een lijst op van dagelijkse bezigheden, en een kerklid rookt/drinkt/vrijt niet (tenzij binnen het huwelijk). Eens dat het huwelijk heeft plaatsgevonden, is het de verdomde plicht van elke gelovige om zoveel mogelijk kinderen te krijgen. Lukt het niet bij je wettige echtgenote, dan worden uitzonderingsmaatregelen ingeroepen om een 'tweede' echtgenote toe te kennen.

We leven in de laatste dagen van deze schandelijke maatschappij, dus het bekeren wordt feller en feller. In de Verenigde Staten, het Beloofde Land, bezitten de Mormomen een VOLLEDIGE staat : Utah, waar ook supermarkten bestaan waar niet-Mormomen gratis kunnen winkelen in Mormoonse supermarkten indien ze zich behoeftig betonen. Verder heeft de Kerk een stamboom van 'bijna ieder mens ter wereld' : op deze manier kun je bij je bekering niet alleen jezelf, maar meteen ook al je voorouders laten dopen tot eeuwig leven. Ook al zijn die voorouders al lang dood : door jouw bekering worden ook zij automatisch Mormoon !

Adres in BelgiŽ = Kerk Van Jezus Christus H.L.D. Bergen-Op-Zoomlaan 20, 2170 Merksem Telefoon : 03 646 08 59


BACK TO HOMEPAGE: