Make your own free website on Tripod.com
Sai BabaDe nieuwste en snelst om zich heen grijpende sekteleer in België komt uit India, van een Verlicht Meester genaamd Sai Baba.

Sai Baba is de reďncarnatie van een Sia, een grootmeester die de staat van Verlichting bereikt heeft. Om zijn grootheid te tonen voert hij regelmatig een echte mediashow op, waarbij hij zand omzet in juwelen, zieke organen uit mensen rukt, dodelijke slangen in mensenhuiden laat bijten zonder dat de betrokken sterven... en geregeld wekt hij ook al eens een overledene op uit de doden, die dan doodleuk weer rondloopt en vervolgens de naam van Sai Baba prijst.

De leer van Sai Baba is een mengeling van Hindoeisme en Boeddhisme, vermengd met een flinke scheut wetserse nuchterheid. Deze 'grootste gemene deler' stelt de goeroe in staat om mensen uit alle lagen van de wereldbevolking te bereiken.

Een opgelegde leer bestaat niet : de aanhanger van Sai Baba moet zélf tot een staat van verlichting trachten te geraken door aanbidding van de Meester. Het eeuwig leven ligt in die Verlichting, waarbij men als een groter en belangrijker wezen in zijn volgende incarnatie terugkomt. Volgelingen, of lieden die toevallig kennismaken met Sai Baba doordat ze in India rondreizen, komen verbluft terug : zij hebben de ware Heer gezien. Een kalmte en rust gaat over hen heen, en hun grote levensvragen zijn opgelost. Puur door Sai Baba te aanschouwen, zonder verdere vragen.

In werkelijkheid zijn de ambities van Sai Baba politiek : een groot aantal politieke fracties in India (maar inmiddels ook in Latijns-Amerika en in sommige Oosteuropese landen) staan achter de man en zijn kunsten. Ook al kunnen alle getoonde kunsten van Sai Baba wetenschappelijk worden verklaard, toch geloven de aanhangers rotsvast in het mysterie van hun goeroe.

In België is de Sai Baba-sekte niet zo 'vrijblijvend' : een Antwerpse man genaamd 'Jean' vertegenwoordigt de sekte in België, en gaat in zijn devotie van Sai Baba veel verder dan Baba zelf. Jongeren worden aangetrokken en dienen hun ouders, studies en omgeving te verzaken om nog enkel en alleen (dag en nacht) Sai Baba te vereren, zijn geschriften uit het hoofd te leren en zich te voeden met vegetarische voeding zonder veel vitaminen. Wat de afhankelijkheid aan Jean verstevigt.

Deze eerder duistere tak van de Sai Baba-beweging heeft officieel géén adres, uit angst dat ouders hun kinderen komen terughalen of zelfs revanche nemen op de Belgische leider. Nochtans kent iedereen in Antwerpen het huis van Jean, waar de rolluiken eeuwig dichtblijven en men dag en nacht mystieke gezangen kan aanhoren.

Suksesvol in contact komen met de sekte kan dankzij de postbode rondom de Antwerpse Stuyvenbergwijk. Onze brief kwam alvast terecht met enkel en alleen de hiernavolgende coördinaten !

Het 'adres' : Sai Baba Movement België (ter attentie van Jean) Pothoekstraat, 2000 Antwerpen


BACK TO HOMEPAGE: